Lingeroute stroomafwaarts

Vanuit onze haven vaart u stroomafwaarts eerst met een wijde bocht om de Koornwaardplas heen.

Doordat de Koornwaard vroeger een steenfabriek was is daar altijd de klei afgegraven die nodig was, helaas is de plas afgesloten voor pleziervaart. Verder stroomafwaarts ziet u de Linge breder worden en voert de tocht u langs Kedichem -door de bewoners zelf Kekem genoemd- en daarna voert de tocht zich langs Spijk en daarna Arkel. U volgt de Linge met de bocht mee naar links en vaart u vervolgens onder de Betuwelijn en de A15 door.

Daarna merkt u aan alles dat u Gorinchem begint te naderen en tenslotte ziet u de oude binnenstad voor u met als eerste de Korenbrug, dan de Visbrug en tenslotte de Peterbrug. U waant zich in vroeger tijden met de trapgeveltjes en monumentale gebouwen aan beide zijden in de smalle Lingehaven. Aan het einde treft u een sluisje, het is niet toegestaan om daar naar buiten te schutten dus dit word het keerpunt in uw tocht maar eerst kunt u van een fijn kopje koffie of thee genieten op het haventerras van Le Bon Appart. Op de terugweg verbaast u zich over de dingen die u op de heenweg gemist had.

Download de vaarkaart hieronder.

Sloep reserveren

Bij Lingesloep Leerdam een sloep huren

Huur een Lingesloep, ontdek een van de mooiste streken van Nederland, een mooiere manier van ontspannen is bijna onmogelijk!

Onbezorgd op reis

Lingesloep Leerdam ontzorgt u graag. Ongeacht de gelegenheid. Samen bespreken wij met u de wensen en denken met u mee. Van het wegvaren tot het aanmeren, en ook erna!

De mooiste plekjes

Bij ons is een sloep huren veel meer dan gewoon een 'sloep huren'. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact en helpen u graag zoveel mogelijk aan een bijzondere dag. Wees welkom!

Comfortabel huren

Extra beenruimte? Standaard inbegrepen! Onze ruime sloepen zijn door ons ontworpen en gebouwd. Comfort en gemak staan hoog in het vaandel, en dat vergroot uw vaarplezier!