Lingeroute stroomopwaarts

Stroomopwaarts voert de Linge u langs eerst langs Heukelum en dan langs Leerdam.

Daar kunt u even aanleggen om de glasblazerij nabij de Lingedijk in de haven te bezoeken waar u van dichtbij de vakmanschap kunt bewonderen van de kunstenaars die glas met de mond en het ouderwetse handwerk tot iets moois brengen. Verder langs de route stroomopwaarts komt u eerst langs Asperen en dan langs de keersluizen van Asperen. Dit zijn zeer bijzondere keersluizen want deze kunnen tegen de stroming en waterdruk in dicht gedaan worden. Er zijn nog maar enkele van dit type sluizen ter wereld.

Na Asperen merkt u dat de Linge wat smaller word en wat meer door het betoverende landschap begint te slingeren. U komt dan langs de plas bij Acquoi en daarna vaart u langs Rhenoy. Net na Rhenoy treft u Lingeterras RustWat aan uw linkerhand. Daar is het heerlijk toeven met een vers kopje koffie of thee en u kunt wellicht een toiletbezoek plegen. Terwijl u langs overhangende treurwilgen en half verscholen statige landhuizen vaart komt u uiteindelijk bij Beesd uit. Het ligt eraan hoe laat u vertrokken bent met uw gezelschap maar meestal is het hier tijd om terug te keren naar onze haven.

Download de vaarkaart hieronder.

Sloep reserveren

Bij Lingesloep Leerdam een sloep huren

Huur een Lingesloep, ontdek een van de mooiste streken van Nederland, een mooiere manier van ontspannen is bijna onmogelijk!

Onbezorgd op reis

Lingesloep Leerdam ontzorgt u graag. Ongeacht de gelegenheid. Samen bespreken wij met u de wensen en denken met u mee. Van het wegvaren tot het aanmeren, en ook erna!

De mooiste plekjes

Bij ons is een sloep huren veel meer dan gewoon een 'sloep huren'. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact en helpen u graag zoveel mogelijk aan een bijzondere dag. Wees welkom!

Comfortabel huren

Extra beenruimte? Standaard inbegrepen! Onze ruime sloepen zijn door ons ontworpen en gebouwd. Comfort en gemak staan hoog in het vaandel, en dat vergroot uw vaarplezier!